Autor Tema: NBA  (Posjeta: 14242 )

Gerro i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online lfc

• Hero Member
Odg: NBA
« Odgovori #90 : Travanj 26, 2022, 19:37 »
Lik je sjebo legacy da valja, ako ga je ikad imao, i guštam naravno.

Dada, nadam se da neće padat na pamet ljudima pokušavat prodat spike da je lik bolji od LeBrona, ma čak ni da je u istoj klasi.
Ne mislim na ovog trenutnog LeBrona naravno, nego imam osjećaj da se pojavio narativ tamo još prije par godina kao da je Durant surpassao LeBrona kao najbolji igrač na planeti. Trenutno mislim da je jasno da je Giannis taj, u zadnjih godinu - dvije.

Poslastica će bit serija Bostona protiv Milwakueea sad, jedva čekam.

Offline Budma

• Hero Member
  • JFT96
« Odgovori #91 : Travanj 26, 2022, 22:38 »
Kako se čovjek sramoti na twitteru, baš uživancija za gledati.  :klanja

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #92 : Travanj 26, 2022, 23:45 »
Ja kao navijač Bostona guštam, ali mislim da bi trebao guštati i svaki neutralan gledatelj, ovi Netsi su sve što sport ne bi trebao biti, zapravo ova dvojica koja se drže ko da su veči i od franšize u kojoj igraju, i od lige i opčenito valjda da su centar svijeta, mislim indijanci izjave da njima trener uopče ne treba, šta dalje raspravljat.
Ekipa napamet građena i puštena da ravnozemljaš kroji sudbinu nije bolje ni zaslužila, sve ono i oko forsiranja Hardenovog tradea im se na kraju obilo o glavu.

A isto su smiješni i ovi američki "stručnjaci" koji su prije početka sezone rekli da je finale Nets-Lakers gotova stvar, aha ...

Boston je s druge strane sve suprotno, smislena radnička ekipa koja je složena preko drafta, čekalo se da sazriju i sad je možda došao taj trenutak, izgleda da su i Tatum i Brown sad baš na nivou.
Obrana im je savršena, zna se tko šta radi u svakom trenutku, isto tako su im napadi sve racionalniji u odnosu na prijašnje sezone.

Što se tiče serije sa Bucksima, dajem tu Bostonu svakako prednost zbog ove ozljede Middletona, inače bi mi to bilo 50/50 al ovako svakako prednost Bostonu, al vidjet ćemo naravno, Giannis je tu, Bucksi su puno ozbiljnija prije svega obrambena ekipa od Netsa.
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline Emre Can

• Hero Member
  • We won it 6 times, in Madrid we won it 6 times!
« Odgovori #93 : Travanj 27, 2022, 18:23 »
Trebat će mu puuuno lažnih profila da se obrani...
1. 1977
2. 1978
3. 1981
4. 1984
5. 2005
6. 2019 (Let's talk about six, baby!)

Online Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #94 : Svibanj 01, 2022, 21:27 »
Bucksi unistili Celticse. Ako ista mrzim u danasnjem NBA-u je to da svako pokusava biti Curry. Ne vidjen broj trica, cim se predje centar odmah sut za tri.

Igra moze biti jednostavna, samo neka lopta kruzi. Bucksi su odlicna defazivna ekipa, pojeli su Kelte, ali kad vidim Pritcharda kako uzima sut za 3 u 5 sek napada, zakuco bih ga za klupu do kraja utakmice.

Lopez izdominirao pod kosem, nema lakih poena veceras. Potez veceri Giannisovo dodavanje samom sebi od tablu i kucanje. Neverovatno u kakvu se atletsku zivotinju transormisao. Eksplozivnost kod kretanja mu je melem za oci.

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #95 : Svibanj 04, 2022, 08:26 »
Kakva utakmica Ja Moranta :klanja :klanja

Guštam kad ovako dobro izgledaju ekipe složene preko drafta, poput mladih Grizlija, već su sad odlični ali još kakve 3 sezone i bit će legitimni contenderi ...

Boston isto poravnao, dosta uvjerljivo, igrali bez Smarta.
Budd zatvara reket pod svaku cijenu, a iz vana pušta Kelte, u prvoj mu se to isplatilo jer je Boston imao loš šut, evo u drugoj Boston pogađao i rano riješeni Bucksi.
Malo mu je to hazaderski pristup, jest da Kelti nisu neka šuterska ekipa ali opet toliko otvorene suteve ce kad tad krenut ubacivat u serijama ...
It is terribly simple.

Offline we_love_you_Liverpool

• Hero Member
« Odgovori #96 : Svibanj 12, 2022, 17:56 »
Bucksi unistili Celticse. Ako ista mrzim u danasnjem NBA-u je to da svako pokusava biti Curry. Ne vidjen broj trica, cim se predje centar odmah sut za tri.

Igra moze biti jednostavna, samo neka lopta kruzi. Bucksi su odlicna defazivna ekipa, pojeli su Kelte, ali kad vidim Pritcharda kako uzima sut za 3 u 5 sek napada, zakuco bih ga za klupu do kraja utakmice.

Lopez izdominirao pod kosem, nema lakih poena veceras. Potez veceri Giannisovo dodavanje samom sebi od tablu i kucanje. Neverovatno u kakvu se atletsku zivotinju transormisao. Eksplozivnost kod kretanja mu je melem za oci.

Sviđa mi se razmišljanje o košarci kolege Luis Garcaia!!
Nba mi u zadnje vrijeme djeluje totalno dezorganizirano. Znači ne vidim na utakmicama 5 smislenih akcija dogovorenih sa trenerom, sve se svodi na neka individualna rješenja igrača, na jurnjavu, ne pretjerano inteligentnu igru, uzimaju teške šuteve u 10. sekundi napada, umjesto da strpljivije malo izgrade poziciju za otvoren šut jer je otvoren šut uvijek bolja opcija od šuta preko ruke pa makar taj šut preko ruke uzeo Curry( dobro možda jedino njegov šut preko ruke je bolji nego otvoren drugih šutera :D ). Phoenix mi se sviđa i volio bih da ih vidim ponovno u finalu, ali i njih zna ponijeti lopta, ove 2 utakmice u Dallasu su odigrali očajno, puno su i divljali, ali su se onda vratili na pravi put doma, očekujem da riješe u šestoj utakmici. Ayton me je razočarao defanzivno jer oni brane pick and roll Dončića baš onako kako Dončić želi, zoniraju ga, povlači se Ayton(umorio bi se puno više da izlazi agresivnije, a samim tim bi mu i minutaža morala biti puno manja, što je u nba problem, jer zvijezde moraju odigrati svoje mintue bez obzira na sve...), ostavi mu 3 metra slobodnog prostora da on može kreirati, puno bolje su defanzivno izgledali kad je na terenu Biyombo koji odigra agresivniju obranu na picku Dončića, iskoči agresivno ili preuzme. Dončić je jedan igrač kad ga se brani na prvi način, a drugi igrač kad ga se brani na drugi način jer njemu je pick and roll sve, to mu je forte i vjerojatno je najbolji pick and roll igrač ikad, kad ga brane agresivno onda se ranije riješi lopte i uzima puno više težih šuteva, a kad ga brane mlohavo kao Ayton onda ima puno prostora da kreira i za sebe i za druge, da uzima lakše šuteve, ide do obruča, da iskoristi svoju nevjerojatnu prirodnu snagu i nisko težište na pravi način,  ali po pravilu žestoko krene, umori se i onda pada kako utakmica odmiče. Ja sam veliki fan talenta koji posjeduje Luka Dončić, ali mi se sve više i više gadi njegova igra, jednostavno ima privatan klub, radi šta želi, ima najveći usage% u povijesti košarke i mislim da njemu samo i odgovaraju ovakve ekipe gdje su suigrači skretničari koji su spremni biti većinu utakmice u korneru i čekati njegove povratne, mislim da bi se Dončić teško uklopio sa još nekom zvijezdom, a i ta zvijezda bi se teško uklopila sa njim.

Online lfc

• Hero Member
« Odgovori #97 : Svibanj 16, 2022, 15:54 »
Kakav epski raspad Sunsa u sedmoj utakmici. Ljudi na poluvrijeme otišli sa zabijenih 27 poena  :klanja

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #98 : Svibanj 30, 2022, 14:12 »
Finale Boston - GSW

Rekao bi svakako 2 najbolje ekipe ove godine, svakako zasluženo i jedni i drugi.
Očekujem zanimljivo finale, 50/50 mi je to, navija se naravno za Boston  :D :D
It is terribly simple.

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #99 : Svibanj 30, 2022, 17:26 »
Svakako su sada GSW i BC dvije najbolje ekipe, pošto su došle do finala, ali od početka i dobar dio sezone ipak se  očekivalo finale PS i MB. Obrana Bostona ili napad Wariorsa, to je po meni glavo pitanje. Osobno dajem malu prednost, recimo jedno 60:40, GSW
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Online lfc

• Hero Member
« Odgovori #100 : Svibanj 30, 2022, 19:15 »
Uz Boston sam, ali nisam previše optimističan. Bojim se tih oscilacija u igri Bostona. Igraju u trenucima fenomenalno, protok lopte, ekstra pas, penetracija obrane. I onda odjednom puf, crna rupa, neizrađen šut za neizrađenim šutom.. Mislim, skoro su i sinoć usrali sve, sreća da je Butler odlučio šutnut onu tricu u tranziciji na kraju. Puno bolje bi bilo za Heat da je išao na polaganje ili Strusu pass na otvorenu tricu. Morat će te oscilacije u igri svest na minimum stvarno. Iako, s druge strane ni GSW se nije susreo tokom playoffa s obranom poput Bostonove. Bit će zanimljivo za vidit svakako..

Online Gerro

• Hero Member
« Odgovori #101 : Svibanj 30, 2022, 21:17 »
Treba vidit kako ce zatvorit Boston Currya, sta ce da bude veoma tesko, skoro pa nemoguce, jer otvaraju prostor ostalima, mislim da treba cestitati GSW na naslovu, iako sam od pocetka za Boston bio (play off mislim) ali nebih htio da uzmu naslov, jer idu na 18, dok LAL ostaje na 17 :)
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Online Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #102 : Svibanj 30, 2022, 22:31 »
Treba vidit kako ce zatvorit Boston Currya, sta ce da bude veoma tesko, skoro pa nemoguce, jer otvaraju prostor ostalima, mislim da treba cestitati GSW na naslovu, iako sam od pocetka za Boston bio (play off mislim) ali nebih htio da uzmu naslov, jer idu na 18, dok LAL ostaje na 17 :)

Treba da se vidi kako ce GSW uatvorit Tatuma, Browna. Tu je i iznenadjujuce Smart.

Bostonov najjaci adut je odbrana. Na visokim pozicijama tu su Horford i Time Lord, na bekovima Tatum, Brown, Grant, Pritchard  i naravno Smart koji moze da brani svaku poziciju na terenu.

Sto se tice suta i trica, negdje sam procitao da su Celticsi uzeli ih i vise od GSW. E sad kakvi su postotci, ne bih znao.

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #103 : Svibanj 30, 2022, 23:20 »
Uz Boston sam, ali nisam previše optimističan. Bojim se tih oscilacija u igri Bostona. Igraju u trenucima fenomenalno, protok lopte, ekstra pas, penetracija obrane. I onda odjednom puf, crna rupa, neizrađen šut za neizrađenim šutom.. Mislim, skoro su i sinoć usrali sve, sreća da je Butler odlučio šutnut onu tricu u tranziciji na kraju. Puno bolje bi bilo za Heat da je išao na polaganje ili Strusu pass na otvorenu tricu. Morat će te oscilacije u igri svest na minimum stvarno. Iako, s druge strane ni GSW se nije susreo tokom playoffa s obranom poput Bostonove. Bit će zanimljivo za vidit svakako..

Ma jest, istina, osciliraju jako puno i to ne samo od utakmice do utakmice nego u istoj utakmici imaju puno crnih rupa, ali realno to je normalno kod mladih ekipa dok odrastaju, a Boston to još uvijek jest, Brown 25, Tatum i Pritchard 24, Rob i Grant Williams 23, al dobra stvar kod njih je što su toliko kvalitetni da oni praktički odrastaju kroz PO i velike utakmice.
Tatumu je ovo 5. godina u ligi i 3. put je igrao konferencijsko finale, evo iz 3. pokušaja je i to preskočio, zavidni rezultati za mladi Tatum/Brown duo.

Ovim gore nabrojanim dodat još Smarta i to je 6 od 8 igrača iz glavne rotacije koje je Boston i draftirao, samo su White i Horford dovedeni, znači praktički se može reči da je ovo draftirana ekipa, i neka uzme naslov, neka ih ima više od Lakersa, jebeš Lakerse, klošari ...

Imat će Boston svoje šanse i protiv GSW-a, jednostavno su jako dobro složena ekipa, meni npr. najviše nade daju izgubljene lopte kojih Warriorsi redovito imaju jako puno, i to Boston treba iskoristavat, poeni iz tranzicije, obrana i guraj im u leđa i sve je moguče.
Zbilja vjerujem da Boston to moze uzet.
It is terribly simple.

Offline Skipper

• Hero Member
« Odgovori #104 : Svibanj 31, 2022, 07:51 »
nevezano za vašu priču.

moj sugrađanin i obiteljski prijatelj Zvonimir Ivišić prijavljen na ovogodišnji NBA draft. momak je visok 219 cm, i on i brat blizanac su talenti i od malih nogu u košarci. ne pratim i ne kužim se, kako funkcionira draft i to?
kod mene, kod mene ti nema mnogo priče. kod mene ti je priča specifična koja više se bazira na foluški nekoj.