Trenutno je svima Xabi jedini trener na svijetu.
Vjerujem da će biti na listi, ali mislim da nije toliko izgledno i da je toliki favorit kako se misli. Klopp je u jednom intervjuu izjavio da je idealan igrač naših vlasnika 18-godišnjak s 200 utakmica uzorka. Poprilično sam siguran da je isto i kod trenera i da Xavi kod njih ima svoje prednosti, ali da zbog uzorka ima i minuse.
Kad je doveden Rodgers, prvi pick im je bio Klopp, drugi AVB, a tek treći Rodgers. I Rodgers po meni nije bio promašaj. U tom trenutku nismo ni mogli bolje, a realno, on nas je svake godine dizao i doveo do borbe za titulu. Tek nakon toga i odlaska Suareza, ozljede Sturridgera (čime je izgubio 80 pogodaka iz prošle sezone) + svađa s transfer committee članovima i sve je otišlo nizbrdo. Nakon toga su naši konačno dobili prvi pick.
Bio sam uvjeren da je plan Klopp do 2026. I nakon toga Lijnders s Matošem kao asistentom. Već sam pisao kako su ga vlasnici još davno doveli u klub i zadržali unatoč promjenama trenera, a i koliko vole interna promaknuća (dakle ili to ili velik uzorak s aktivnim/nedavnim pozitivnim trendom) + u prošlosti je to jebeno funkcioniralo u Liverpoolu; od Shanklya pa sve do Sounessa - da, druga vremena, ali sve je to "u krvi" kluba.
Ovako sada mislim da je plan imati 2-3 imena na listi i odabrati dugoročnog DoFa koji će onda reći svoje dodatno mišljenje oko njih i razgovarati s njima da vidi s kojim bi najbolje radio. Ali naravno da oni već sad imaju svojeg favorita. Da moram pogađati, rekao bih da će nas preuzeti se Zerbi i to mi je u redu. Bit će zabavno.