Autor Tema: Filmovi, serije, knjige i stripovi  (Posjeta: 125879 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boo razzer

• Hero Member
Odg: Filmovi, serije, knjige i stripovi
« Odgovori #1335 : Studeni 29, 2024, 08:33 »
Ste gledali novog Gladiatora? Ja se predomisljam dal se isplati ili ne, vidim da su im recenzije uzas, a veliki sam fan Gladiatora prvog djela..
Nisam još...

Ali evo pričao sam davno sa svećenikom koji je doktorirao teologiju u Rimu, i kaže da mu je najbolji film u životu baš Gladijator

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #1336 : Studeni 29, 2024, 10:38 »
Nisam još...

Ali evo pričao sam davno sa svećenikom koji je doktorirao teologiju u Rimu, i kaže da mu je najbolji film u životu baš Gladijator

Sigurno se nagledao filmova dosađujući se i vjerojatno ima svoj blog posvećen filmovima, pretežno onima zabranjenim i za odrasle.  :lud

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1337 : Studeni 30, 2024, 14:21 »
Amadeus - Miloš Forman (1984) -  9.5/10

Film je raskošan i skup, kako i treba biti kad se prikazuje carski raskoš, a Miloš Forman je odlično prikazao uzvišenu glazbenu ljepotu, stvarajući stanje uključenosti i angažiranosti gledatelja od prvog takta, naprosto jer te glazba nepredvidivog genija, puna svečanosti, emocionalne čežnje i dubine, melankolije, strasti i vulgarnog humora začinjenog dječjim podvalama, brzo transcendentira u najsofisticiranije ljudsko emocionalno iskustvo.
I ne radi se tu o velikim idejama ili velikim konceptima i filozofiji, već o stvarima poput “volim te”, “tužan sam”, “tako sam sretan”, najjednostavnijim osjećajima koji nas uzdižu u univerzalni svijet apsolutne radosti i tuge, nadilazeći trivijalne potrebe za intelektualnim definiranjem ovog filma i soundtracka čija razorna snaga ionako ostavlja neograničeno puno prostora za imaginaciju i kreiranje vlastitih slika i osjećaja.
Amadeus je veličanstven film, pun i nježan i zabavan i šarmantan i na kraju, tužan i ljut, jer nam je u liku Salijerija dao način da shvatimo ne samo veličinu neke osobe, već i nedostatak te veličine.
Mislim da je fundamentalno pitanje ovog filma da li možemo naučiti da budemo zahvalni za sreću drugih, a to je, naravno, test za svetost.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1338 : Siječanj 17, 2025, 22:02 »
Nitko ništa da napiše, pa eto :
RIP David Lynch!

Čovjek je bio de facto umjetnik!

Ostavio je iza sebe hrpetinu dobrih filmova!
Twin Peaks nisam baš upratio jer sam bio klinjo, ali sam kasnije na reprizama skužio koliko je genijalan bio.

Izdvojio bih samo neke sjajne filmove koje sam uspio pogledati:
Eraserhead, Čovjek slon, Dune, Blue Velvet, Wild at heart, Mulholland Drive,
Otišao je jedan od najvećih!