Autor Tema: Filmovi, serije, knjige i stripovi  (Posjeta: 123805 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
Odg: Filmovi, serije, knjige i stripovi
« Odgovori #1335 : Studeni 29, 2024, 08:33 »
Ste gledali novog Gladiatora? Ja se predomisljam dal se isplati ili ne, vidim da su im recenzije uzas, a veliki sam fan Gladiatora prvog djela..
Nisam još...

Ali evo pričao sam davno sa svećenikom koji je doktorirao teologiju u Rimu, i kaže da mu je najbolji film u životu baš Gladijator
Ćiro:-Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje. -Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv  i još te plaćaju za to. -Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, Ćiro ovo nije za tebe!

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #1336 : Studeni 29, 2024, 10:38 »
Nisam još...

Ali evo pričao sam davno sa svećenikom koji je doktorirao teologiju u Rimu, i kaže da mu je najbolji film u životu baš Gladijator

Sigurno se nagledao filmova dosađujući se i vjerojatno ima svoj blog posvećen filmovima, pretežno onima zabranjenim i za odrasle.  :lud

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
« Odgovori #1337 : Studeni 30, 2024, 14:21 »
Amadeus - Miloš Forman (1984) -  9.5/10

Film je raskošan i skup, kako i treba biti kad se prikazuje carski raskoš, a Miloš Forman je odlično prikazao uzvišenu glazbenu ljepotu, stvarajući stanje uključenosti i angažiranosti gledatelja od prvog takta, naprosto jer te glazba nepredvidivog genija, puna svečanosti, emocionalne čežnje i dubine, melankolije, strasti i vulgarnog humora začinjenog dječjim podvalama, brzo transcendentira u najsofisticiranije ljudsko emocionalno iskustvo.
I ne radi se tu o velikim idejama ili velikim konceptima i filozofiji, već o stvarima poput “volim te”, “tužan sam”, “tako sam sretan”, najjednostavnijim osjećajima koji nas uzdižu u univerzalni svijet apsolutne radosti i tuge, nadilazeći trivijalne potrebe za intelektualnim definiranjem ovog filma i soundtracka čija razorna snaga ionako ostavlja neograničeno puno prostora za imaginaciju i kreiranje vlastitih slika i osjećaja.
Amadeus je veličanstven film, pun i nježan i zabavan i šarmantan i na kraju, tužan i ljut, jer nam je u liku Salijerija dao način da shvatimo ne samo veličinu neke osobe, već i nedostatak te veličine.
Mislim da je fundamentalno pitanje ovog filma da li možemo naučiti da budemo zahvalni za sreću drugih, a to je, naravno, test za svetost.
Ćiro:-Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje. -Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv  i još te plaćaju za to. -Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, Ćiro ovo nije za tebe!