grbi
Global Moderator
Hero Member
Dobra 'metla' ovoga foruma
|
 |
« Odgovor #330 : Ožujak 08, 2010, 16:03 » |
|
slazem se sa ovim da je najgore nekoga baciti od prve minute u vatru, pogotovo ako je prvi puta u ovoj ligi! ali sa druge strane on je profi igrac vec dugo godina i onda je previse da se nekoga ceka punih godinu dana... necu reci da ga treba baciti odmah nakon ozljede u vatru ali trebalo je onda malo drukcije kupovati, pogotovo ne po toj cijeni. treba reci da i on ima neke odgovornosti, pogotovo kada se plati toliko novca. na pocetku godine je imao vremena nauciti englski, pa iako je to za covjeka sa cizme veliki zalogaj ipak je profic... ovako jos dan danas ima problema sa time (njegove izjave na gostovanjima u taljanskim tv emisijama), onda je trebao uci u sve sheme napada i obrane i skratiti to vrijeme prilagodbe. slazem se i sa time da ako se kupilo igraca za 2010/11 da je to trebalo odmah reci a ne da cekamo njegov povratak u igru vec prije kraja 2009... a od toga se na forumu napravijo neki mit o velikom spasitelju
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
robijas
Hero Member
|
 |
« Odgovor #331 : Ožujak 08, 2010, 17:59 » |
|
Najveci problem njegove male minutaze je uzasna forma Liverpoola ove sezone...kad ekipa igra lose, onda se i pojedincu tesko uklopiti, da smo ove sezone igrali kao prosle Aquaman bi 90% vec od decembra bio standaradan u prvih 11 jer bi mu puno lakse bilo igrati s igracima koji su u formi . Kada se ovako i ekipa i svaki pojedinac trazi, onda je prosto nemoguce ubaciti nekog novog i da taj "neko" bude vazan igrac u timu . 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Dont argue with an idiot. He will just lower you to his level and beat you with experience."
Kad srce kaze ljeto...kaze pojilo...kaze zenBa...kaze voPi...kaze nicaZe ! (L) ...kaze hajmo !!!
|
|
|
Dobra_Babel
Hero Member
Liverpool4ever
|
 |
« Odgovor #332 : Ožujak 14, 2010, 04:39 » |
|
Najveci problem njegove male minutaze je uzasna forma Liverpoola ove sezone...kad ekipa igra lose, onda se i pojedincu tesko uklopiti, da smo ove sezone igrali kao prosle Aquaman bi 90% vec od decembra bio standaradan u prvih 11 jer bi mu puno lakse bilo igrati s igracima koji su u formi . Kada se ovako i ekipa i svaki pojedinac trazi, onda je prosto nemoguce ubaciti nekog novog i da taj "neko" bude vazan igrac u timu .  potpis
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
wewonit5times
Hero Member
Walk on with hope in your heart...
|
 |
« Odgovor #333 : Ožujak 29, 2010, 16:31 » |
|
po svemu vidjenom bolji je igrac od alonsa naravno, treba mu vremena, dogodine ce bit jedan od kljucnih igraca
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly
|
|
|
lfcmostar
Hero Member
|
 |
« Odgovor #334 : Ožujak 29, 2010, 17:38 » |
|
po svemu vidjenom bolji je igrac od alonsa naravno, treba mu vremena, dogodine ce bit jedan od kljucnih igraca
Pa gdje si ti čovječe bio ovoliko vremena, stvarno si nedostajao sa ovakvim komentarima... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
wewonit5times
Hero Member
|
 |
« Odgovor #335 : Ožujak 29, 2010, 17:44 » |
|
Pa gdje si ti čovječe bio ovoliko vremena, stvarno si nedostajao sa ovakvim komentarima...  da, komentari su mi malo mutavi, priznajem...  al ne da mi se sad bas nes konstruktivno pisat, previse je tema kroz koje moram proc... prvo sam bio na hladjenju, a onda mi se nije dalo listat kroz 4 strane neodgovorenih tema... danas sam to sredio i vracam se 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly
|
|
|
lfcmostar
Hero Member
|
 |
« Odgovor #336 : Ožujak 29, 2010, 17:46 » |
|
da, komentari su mi malo mutavi, priznajem...  al ne da mi se sad bas nes konstruktivno pisat, previse je tema kroz koje moram proc... prvo sam bio na hladjenju, a onda mi se nije dalo listat kroz 4 strane neodgovorenih tema... danas sam to sredio i vracam se  Ma neeee.......  Upravo suprotno, uvijek si imao svoje beskompromisno mišljenje i to mi je, kako bi mi mladi rekli  , kul za pročitati...  I'm glad you're back... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Orthodox REDS
Hero Member
PROOO-PA-GAA-NDA! KO JOŠ ČITA VELIKE POSTOVE?
|
 |
« Odgovor #337 : Ožujak 29, 2010, 21:36 » |
|
po svemu viđenom ... po čemu viđenom, sta si to vidio ? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
wewonit5times
Hero Member
|
 |
« Odgovor #338 : Ožujak 29, 2010, 21:49 » |
|
Ma neeee.......  Upravo suprotno, uvijek si imao svoje beskompromisno mišljenje i to mi je, kako bi mi mladi rekli  , kul za pročitati...  I'm glad you're back...  ma sve to stoji, al sam napisao 10 postova za redom, a svaki ima 10 rijeci  po svemu viđenom ... po čemu viđenom, sta si to vidio ?  po nacinu igre, ofenzivnijem pristupu nogometu, preuzimanju vise rizika, vecoj kreativnosti, boljoj pokretljivosti... xabi je bio passmaster, covjek koji diktira igru i to je uglavnom radio dobro aquilani je drugaciji, nekako uzbudljiviji tip igraca, moze ponuditi vise toga i igrati u razlicitim sustavima na razlicitim pozicijama (MC, AMC) sto znaci da on i gerrard tijekom utakmice mogu mijenjat pozicije ako je to potrebno nemoj me krivo shvatit, cijenim alonsa i bio je jedan od boljih igraca koje je rafa doveo, ali njegova jednodimenzionalnost (iako savrseno uvjezbana i koristena) nekad me je tjerala do ludila alonsa je bilo lako iskljucit iz igre, a s aquilanijem to sigurno nece bit slucaj dobro igra i lijevom i desnom nogom, odlicno koristi prostor... uglavnom, mislim da ce bit pravo pojacanje slazem se, vec je to trebao bit, ali duga je prica s liverpoolom i ozljedama... naravno, pravog aquilanija ocekujem pocetkom iduce sezone
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 29, 2010, 21:59 wewonit5times »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Orthodox REDS
Hero Member
|
 |
« Odgovor #339 : Ožujak 29, 2010, 21:55 » |
|
da. ok . pa po meni, nekako ih i ne mozemo upoređivati jer ocito ne igraju na istoj poziciji, a i njihovi stilovi igre su suprotni. i ja takođe, cekam njega sledece sezone
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
wewonit5times
Hero Member
|
 |
« Odgovor #340 : Ožujak 29, 2010, 22:01 » |
|
da. ok . pa po meni, nekako ih i ne mozemo upoređivati jer ocito ne igraju na istoj poziciji, a i njihovi stilovi igre su suprotni. i ja takođe, cekam njega sledece sezone
da, slazem se... nekako mislim da cemo ovako igrat direktnije, brze i nepredvidljivije
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
number 9
Hero Member
this is Anfield line
|
 |
« Odgovor #341 : Ožujak 30, 2010, 09:09 » |
|
da, slazem se... nekako mislim da cemo ovako igrat direktnije, brze i nepredvidljivije
Teško je s Rafom biti nepredvidljiv 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Orthodox REDS
Hero Member
|
 |
« Odgovor #342 : Ožujak 30, 2010, 13:46 » |
|
ja sam do sada vidio vrlo malo kod njega , da ne kazem nista. zavisi dosta od toga sta rafa ocekuje od njega, kako ce ga postaviti na terenu i koju ce mu dati ulogu. za xabija je nasao odlicnu ulogu, nadam se da nece puno pogresiti sa aquilanijem
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zooran
Hero Member
|
 |
« Odgovor #343 : Ožujak 30, 2010, 14:51 » |
|
Stvar je vrlo jednostavna sto Rafa zeli od Aquilania, nesto sto nam je problem jos od vremena i kada je Alonso bio tu, a kljuc svemu tome je cinjenica da je Mascherano postao nasa osovina u veznom redu.
Kada je Mascherano stigao u klub, Alonso je bio taj nas "deep holding" playmaker, no kako je Javier postao vrlo vazan igrac za nas, kako je Sissoko napustio klub i izgubio mjesto, Mascherano i Alonso su u pocetku njihovog tandema patili od, kako sam ja to tad poceo nazivati (sjecam se da je doticna utakmica bila Bolton u gostima prije nekoliko sezona), 'the dancing couple problem'. Stajali su preblizu jedan drugom, a uz to bili prelaka meta za protivnika da nam totalno zatvori sredinu terena, a to cak nije ni bila cinjenica da nisu imali iskustva igrajuci zajedno nego se iz, jednostavno njihovih nacina kako igraju nogomet, moglo vidjeti da se to ne moze znacajno promijeniti. Naravno, tad je veliku ulogu u tome igrala cinjenica da je Xabi imao prilicno losu sezonu i pol prije ove zadnje koja mu je bila najbolja.
Sto se dogadalo?
Mascherano nam je donio nesto svoje sto nam je itekako nedostajalo. Sissoko je bio destruktivac ali smo s njim mnogo i previse gubili u posjedu lopte, bio je osuden ne igrati sve utakmice i biti sjajan u nekim odredenima, ali dosegao je vec jedan renome u kojem je prodaja bila najbolje rijesenje. Mascherano je tipican, kako to Argentinci zovu "numero 5". Igrac koji u sredini romba stoji ispred obrane, defanzivac, ali igrac u kojem je lopta vrlo cesto u nogama. Imali smo 2 preslicna igraca sto se distribucije, postavljanja na terenu tice. A Alonsov velik i najveci manjak u njegovoj igri je nedostatak pokretljivosti bez lopte.
Pogledajte samo primjere nekih utakmica, tipa, Chelsea u gostima u Ligi Prvaka kada smo ispali u polufinalu. Ogromna rupa izmedu zadnje linije (skupa sa Javierom i Xabiem) i prednjeg reda sa Gerrardom kao najblizim. Ogromna rupa i teski nedostatak i gubljenje nepotrebne energije da se lopta uopce izvuce iz obrane i odnese je se naprijed.
Prosle sezone su nam neki drugi faktori omogucili da Xabi i Javier igraju bolje, uostalom, Xabi je igrao fantasticno i tu je mnogo on zapravo donio njihovom tandemu, ali i dalje se vidjelo da to nije to s obzirom na sistem koji smo sve vise poceli igrati od vremena kada je stvar izmedu Gerrarda i Torresa pocela, ono protiv Intera na Anfieldu kao prvi put (iako tu Alonso nije igrao).
Aquilani donosi ono sto Alonso nije imao i vjerojatno nikada nece, jer nije taj tip igraca.
Aquilani nije dodavac, playmaker kao Alonso, ali s Mascheranom koji itekako ima i kontrolu lopte, i brzinu, i taj jedan "šefovski" pristup u kojem donosi jednu sigurnost na lopti drugim igracima da igraju slobodnije cim je on 'tu negdje'.
Aquilaniev posao je poveznica izmedu Mascherana i Gerrarda. Bez posjeda lopte, na papiru, to je i dalje kako neki zovu "2 DM", ali u posjedu lopte, on koristi svoju energiju na lopti, viziju, domisljatost. To nije niti defanzivno niti ofenzivno cisto iz razloga jer Aquilani svojom igrom prema naprijed daje igracima, pogotovo krilnim da imaju bolji pregled terena i sto se dogada, tako da iako s Aquilaniem dobivamo jednu ipak tezu varijantu da se protivnik obrani, to nije niposto nekakav rizik da ce nam obrana patiti samo sa Mascheranom (na papiru) ispred njih.
Alberto to moze, i ogromna razlika cini kada provedete 'pre season' sa ostalim suigracima, kada krenete od 0 u isto vrijeme kao i svi.
Opet cu reci, da sam osobno imao neka druga imena na umu kada smo prodali Xabia, ali mislim da polako svi sada jasno vise sto je Rafa imao na umu kada je dovodio Talijana, a u nekim utakmicama, to je izgledalo jako dobro, ili bolje reci, ohrabrujuce za buducnost.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
wewonit5times
Hero Member
|
 |
« Odgovor #344 : Ožujak 30, 2010, 15:14 » |
|
iako potpisujem cijeli post, izdvojit cu stvari koje su za mene kljucne Aquilaniev posao je poveznica izmedu Mascherana i Gerrarda. s Aquilaniem dobivamo jednu ipak tezu varijantu da se protivnik obrani, to nije niposto nekakav rizik da ce nam obrana patiti samo sa Mascheranom (na papiru) ispred njih. to je izgledalo jako dobro, ili bolje reci, ohrabrujuce za buducnost.
eto, kao sto je rekao zooran, nova varijanta je pokretljivija, dinamicnija, opasnija i raznovrsnija, a ako rafa od aquilanija zatrazi i malo veci angazman u defenzivnim zadacima, i obrana ce bit sigurnija nego dok su igrali masch i alonso
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|